ریپورت در تلگرام – روشهای خروج از ریپورت تلگرام 2
دسامبر 29, 2016طراحی سایت همسریابی
آوریل 6, 2017وردپرس یا جوملا؟ کدام سی ام اسCMS یا مدیریت محتوا بهتر است؟
کدام سی ام اس عمومی تر و فراگیرتر هستش؟ قصد راه اندازی سایت دارید اما نمیدانید کدوم سیستم برای شما بهتره؟ وردپرس یا جوملا؟ کدام سی ام اس CMS یا مدیرت محتوا بهتر است؟
وردپرس يا جوملا، كداميك بهترند؟
سیستم های مدیریت محتوای متعددی در جهان وجود دارند که فقط تعدادی از آن ها محبوبیت پیدا کردند و مورد استفاده قرار می گیرند. مثل وردپرس، جوملا، دروپال، پرستاشاپ و…
طبق آماری که وجود دارد از بین تمامی اینها وردپرس و جوملا بیشترین استفاده را در بین جوامع دارند به همین علت تصمیم داریم امروز در مورد این دو سیستم مدیریت محتوا صحبت کنیم و به بررسی شباهت ها و تفاوت های هر یک بپردازیم و در واقع مقایساتی را انجام دهیم تا در نهایت شما یه عنوان کاربر دنیای وب راحت تر تصمیم بگیرید که وردپرس یا جوملا یا سیستم دیگری را انتخاب کنید؟
وردپرس چیست و مورد استفاده چه کسانی قرار می گیرد؟
وردپرس بیشتر یک سیستم مدیریت محتوای مردمی است.این سیستم به عنوان یک سیستم وبلاگی روی کار آمد و فعالیت خود را آغاز کرد هر چند بعدها پیشرفته تر شد و راه برای ساخت وبسایت های حرفه ای با آن باز شد. پلتفرم وردپرس برای افراد مبتدی گزینه ی بسیار مناسبی است و به حرفه ای شدن و رشد آن کمک می کند.
جوملا چیست و مورد استفاده چه کسانی قرار می گیرد؟
جوملا نیز یک سیستم مدیریت محتوای حرفه ای است که با آن می توان انواع سایت ها را راه اندازی کرد از جمله سایت های تجاری، شرکتی، دولتی، شخصی و… فقط برای افرادی که تازه کار هستند پیچیدگی های خاص خودش را دارد و کمی سخت است.
* این یک آمار کلی بوده و آمار دقیق نمیباشد و میتواند در آمارگیرهای دیگر با مقدار کمی اختلاف نمایش داده شود.
رابط کاربری و تولید محتوا
برای ایجاد یک نوشته یا تولید محتوا دقیقا به بخش ویرایشگر سیستم های مدیریت محتوا احتیاج داریم. هر دو سیستم به گونه ی مخصوص به خود دارای این بخش هستند که با هم به بررسی آن ها می پردازیم.
در وردپرس…
زمانی که در داشبورد وردپرس هستید به راحتی از بخش نوشته ها و کلیک روی گزینه ی افزودن نوشته می توانید محتوای خود را ایجاد کرده و آن را منتشر کنید. ویرایشگری که در وردپرس تعبیه شده با کمک افزونه ی قدرتمند TinyMCE که یک ویرایشگر دیداری است، فعالیت می کند که از نظر امکانات و بهینه سازی ویرایشگر فوق العاده ای است. همچنین برای ویرایش هر نوشته یا برگه به راحتی می توانید دوباره وارد نوشته شده و تغییرات خود را اعمال کنید.
در جوملا…
کنترل پنل جوملا ظاهری منظم و مرتب دارد که گزینه ی افزودن مقاله ی جدید در آن به چشم می خورد. با کلیک روی آن به صفحه ی ویرایشگر جوملا منتقل خواهید شد. در آن می توانیم مقاله ی جدید خود را ایجاد کنید، مقالات قبلی را ویرایش کنید، دسته بندی ها را انجام دهید، چند رسانه ای ها را بارگذاری کنید و سایر موارد نیز در آن وجود دارد.
نتیجه گیری این بخش
وردپرس سیستم مدیریت محتوای عالی برای انتشار مطالب است.برای رفتن به نوشته ها به راحتی می توان وارد شد و همچنین می توان به راحتی مقالات را ویرایش کرد. همچنین به راحتی می توانید پیش نمایشی از نوشته ی خود را ملاحظه کنید.
در جوملا نیز تولید و افزودن نوشته کار ساده ای است و تقریبا می توان گفت همانند وردپرس می باشد با این تفاوت که پیش نمایش نوشته در آن به راحتی وردپرس نیست و قبل از انتشار نمی توان به خوبی پیش نویسی را مشاهده کرد.
ابزارک ها و ماژول ها
بخش ساید بار در وبسایت در هر دو سیستم مدیریت محتوا با کمک ابزارک ها در وردپرس و ماژول ها در جوملا تکمیل می شود.
در وردپرس…
با کمک ابزارک ها در وردپرس می توانیم امکانات زیادی را در وبسایت خود قرار دهیم. به عنوان مثال بنرهای تبلیغاتی، تقویم، آخرین دیدگاه ها، آخرین نوشته ها، جستجو، برچسب ها و… با کشیدن و رها کردن ابزارک ها به بخش مورد نظر می توان آن ها در مکان دلخواه به نمایش گذاشت. البته ناگفته نماند که قالب های مختلف بخش های مختلفی را برای قرار گیری ابزارک های خود دارند.
در جوملا…
ماژول ها در جوملا نیز دقیقا کاری را می کنند که ابزارک های وردپرسی انجام می دهند و می توانند خصوصیات زیادی را به سایت ها و مقالات اضافه می کنند، اخبار آنلاین، جستجو، آمار سایت و… را می توانند در سایت جوملایی ایجاد کنند.
نتیجه گیری این بخش
در سیستم وردپرس با درگ و دراپ کردن می توان هر ابزارک و امکانی را که مورد نظر است به هر قسمتی از سایت که امکان قرارگیری ابزارک در آن فراهم است، انتقال داد.در جوملا نیز همین ابزارک ها با عنوان ماژول موجودند و در لیستی قرار گرفته اند که برای انتخاب آن ها فقط باید حالت فعال و غیر فعال را انجام دهید. زمانی که شما آن ها را فعال می کنید و طبق خواسته ی خود سفارشی سازی را انجام می دهید، باید ماژول مورد نظر را انتخاب کرده و به صفحه ی ویرایشگر آن بروید که این کار خود مستلزم مدت زمان زیادی است.
پوسته ها و قالب ها
در هر دو سیستم مدیریت محتوا امکان تغییر ظاهر به کمک پوسته و قالب وجود دارد.
در وردپرس…
در حال حاضر حدود ۳۰۲۳ قالب در مخرن وردپرس موجود است. چنانچه در گوگل پلاس جستجو کنید ۱/۵ میلیون نتیجه به دست می آید البته تمامی نتایج در مورد قالب ها نیست اما بیشتر آن ها نتایجی در مورد قالب های وردپرسی است. قالب های رایگان و پرمیوم بسیار زیادی در وردپرس موجود است که برای یافتن آن ها در وردپرس فقط کافیست به بخش قالب ها رفته و در آن ها تم مورد نظر خود را جستجو کنید. شما می توانید قالب مورد نظر خود را به راحتی با یک دکمه ی بارگذاری نصب کنید و آن را راه اندازی نمایید.
وردپرس به شما این امکان را می دهد که قالب ها را در بخش ویرایشگر قالب داخل پنل مدیریتی، ویرایش کنید بعلاوه شما می توانید هر آیتمی از قالب را که یخواهید نیز ویرایش کنید.همچنین می توانید کدهای مورد نظر خود را به قالب اضافه کنید، سی اس اس های شخصی خود را اضافه کنید و هر آنچه که علاقه مند به افزودن آن می باشید.
در جوملا…
در جوملا دو گونه قالب موجود است: قالب های ظاهری سایت و قالب های بخش مدیریت کار. جوملا مرجع خاصی برای وجود قالب ها ندارد اما با جستجوی قالب های جوملا یا joomla themplate بیش از ۱۶ میلیون نتیجه دریافت خواهید کرد. البته تمامی این نتایج قالب های جوملا نیستند اما تمامی اطلاعاتی هستند که درباره ی این سیستم ارائه می شوند. اکثر قالب ها به صورت رایگان ارائه می شوند و شما پس از دریافت قالب مورد نظر می توانید آن را در جوملا بارگذاری کنید و سپس آن را تنظیم کنید.
شما در بخش مدیریت قالب ها می توانید قالب مورد نظر خود را در سیستم مدیریت محتوای جوملا ویرایش کنید.
بخش ویرایشگر قالب های جوملا شامل قسمت استایل نیز می شود که می توانید در آن تغییرات دهید و آن را ویرایش کنید.
نتیجه گیری این بخش
هر دو سیستم دارای قالب های متعدد رایگان و پرمیوم هستند. تا اینجا واقعا نمی توان گفت کدام سیستم برتر است زیرا با هر دوی آن ها می توان بهترین سایت ها را ایجاد کرد.
افزونه ها و پلاگین ها
در وردپرس…
افزونه ها به صورت اتوماتیک در سیستم وردپرس عرضه می شوند. در حال حاضر بیش از ۳۶۰۰۰ افزونه در مخزن وردپرس یافت می شود. همچنین تعداد کثیری افزونه ی پرمیوم در وب موجود است که کاربران می توانند آن را تهیه کنند. شما بسیاری از فعالیت ها را با کمک افزونه ها می توانید انجام دهید به عنوان مثال ایجاد یک پنل کاربری در وردپرس، ساخت فروشگاه آنلاین، ساخت انجمن و بسیاری کارهای دیگر.
با یک کلیک می توانید افزونه ی مورد نظر خود را در وردپرس بارگذاری نمایید.
در بخش افزونه ها نیز شما قادر به ویرایش افزونه ها خواهید بود. می توانید بنا به میل خود در کدهای آن ها تغییراتی را ایجاد کنید.
در جوملا…
حدود ۸۶۳۴ پلاگین در جوملا موجود است که کاربران می توانند از آن استفاده کنند. این افزونه ها به ۳۳ دسته ی مختلف تقسیم شده اند که شما می توانید با جستجوی فیلتر دار در دسته ها آن ها را بیابید. دسته ها شامل ویرایشگر، فرم های ارتباط، حمل و نقل، تجاری و… می باشند. شما می توانید ویژگی های زیادی را مانند اسلایدر به وبسایت جوملایی خود اضافه کنید.
در جوملا نیز می توان افزونه ها را ویرایشگر کرد در صورتی که سطح دسترسی برای این کار فعال شود. سطح ویرایش برای کدها در جوملا بسیار محدود است و در واقع می توان گفت انعطاف پذیری خوبی ندارد.
نتیجه گیری این بخش
هر دو سیستم افزونه ها و پلاگین های رایگان و پرمیوم بسیاری دارند که در وب موجود است که البته باید بگوییم تعداد افزونه های وردپرس بیشتر است اما متاسفانه تعداد افزونه هایی که بروز نمی شوند نیز زیاد است.
یافت افزونه های جوملا سخت تر و نیازمند زمان بیشتری نسبت به وردپرس می باشد. به طوری که برای نصب افزونه های وردپرس می توانید در داخل پنل ادمین آن ها را جستجو کرده و نصب کنید اما در جوملا باید در وب به دنبال افزونه ی مورد نظر باشید.
در وردپرس می توانیم کدهای افزونه را در ویرایشگر وردپرسی ویرایش کنیم ولی در جوملا در این زمینه محدودیت وجود دارد.
امنیت
در وردپرس…
اگر وبسایتی دارید پس در برابر مسائل امنیتی آن نیز مسئول هستید. در این مورد افزونه های متعدد و سرویس های زیادی موجود است.اما خارج از مبحث افزونه ها، نکات دیگری هست که باید به آن پرداخت. یکی از مهم ترین موارد بروز رسانی مرتب و منظم سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که به راحتی و به صورت منظم در دسترس قرار می گیرد و شما نیز در پیشخوان خود می توانید آن را انجام دهید.
در جوملا…
بروز رسانی در جوملا نیز همانند وردپرس صورت می گیرد و مشکلی در بروز رسانی ندارد. البته در جوملا نیز مهم ترین بخش حفظ امنیت همین بروز رسانی های منظم است.
نتیجه گیری این بخش
هر دو سیستم وردپرس یا جوملا در امر بروز رسانی فعال و منظم هستند به گونه ای که باید به آن توجه شایانی صورت گیرد تا امنیت این سیستم ها تامین شود.
وردپرس یا جوملا؟ کدام سی ام اس CMS یا مدیرت محتوا بهتر است؟
کدام سیستم مدیریت محتوا را انتخاب کنیم؟ وردپرس یا جوملا؟
انتخاب اینکه باید از چه سیستمی استفاده کنید بستگی به نوع نیازهای شما دارد. هر دو پلتفرم برای وبسایت های تجاری، وبلاگ های پیشرفته، و سایت های دارای نمونه کار و… مناسب هستند. اگر بخواهیم با توجه به توضیحات ارائه شده از آنها عملکرد را بررسی کنیم، عملکردی مشابه دارند اما در عمل این چنین نیست و تفاوت هایی با یکدیگر خواهند داشت.
جمعبندی
۱- فرآیند نصب هر دو سایتساز ساده و مشابه است. در جوملا این فرآیند بدون آنکه پیچیده شود به شکل گام به گام طراحی شده است. نصب وردپرس واقعاً سریع است.
۲- تعداد سایتهای وردپرسی چندین برابر جوملا است. با این حال بسیاری از سایتهای وردپرسی در واقع وبلاگند. وردپرس در ابتدای راه خود یک سیستم وبلاگنویسی بود که به تدریج به یک CMS تبدیل شده است. در بازار CMSها جوملا رتبهی دوم را دارد و مناسب وبسایتهای پیچیدهتر است.
۳- واسط کاربری وردپرس بسیار ساده است و پس از چند ساعت تمرین کاربر میتواند بهراحتی به تولید محتوا بپردازد. جوملا امکانات بیشتر و البته واسط کاربری پیچیدهتری دارد. تولید محتوا در وردپرس سریع اما بدون کمک انواع افزونهها همراه با محدودیت است. جوملا آموزش بیشتر میخواهد و در عوض دست کاربر را در طراحی سایت و محتوا بیشتر باز میگذارد.
۴- جامعهی کاربری جوملا و فرومها و مستندات مربوط به آن قویتر از وردپرس است. به زبان فارسی چندین انجمن و وبسایت به جوملا و وردپرس اختصاص دارد.
۵- هر دو سیستم امکانات و افزونههای خوبی برای سئو دارند. اما کار کردن با امکانات پیشفرض وردپرس تا حدودی سادهتر است. به علاوه گوگل سایتهای وردپرسی در چشم گوگل ارج و قرب خاصی دارند.
۶-افزونههای بسیار زیادی برای هر دو سیستم موجود است. تعداد افزونههای وردپرس به زبان فارسی بسیار بیشتر است. تمام افزونههای وردپرس به هستهی سیستم دسترس دارند. اما افزونههای جوملا مراتب دارند و تنها کامپوننتها میتوانند به هستهی سیستم دست پیدا کنند. کامپوننتهای جوملا و برخی افزونههای وردپرس تواناییهایی زیادی به وبسایت میدهند. گاهی کامپوننتها خود تعدادی افزونه و ماژول را شامل میشوند. افزونههای وردپرسی تمرکز بیشتری بر وبلاگها دارند در حالی که افزونههای جوملا برای طراحی سایتهای کامل مناسبند.
۷- هر دو سیستم به زبان فارسی ترجمه شدهاند و بهراحتی و بهرایگان در دسترس کاربران ایرانیاند. افزونهها و قالبهای فارسی شدهی وردپرس بسیار بیشتر از جوملا است.
۸- برای هر دو سیستم انواع قالبها برای تبدیل ظاهر سایت به شکل دلخواه وجود دارد. تعداد قالبهای رایگان وردپرس به زبان فارسی بیشتر است. به علت تنوع بیشتر امکانات جوملا قالبهای این CMS میتوانند بهکل کاربری سایت را مطابق نیاز مالک آن تغییر دهند.
۹- ساختار افزونههای جوملا از لحاظ دسترس به هستهی سیستم مراتب دارد. در نتیجه جوملا پایدار است. هر دو سیستم مرتب بهروز میشوند و اعمال بهروزرسانی به سادگی چند کلیک است. نسخههای جدید وردپرس در فواصل زمانی کمتر ارایه میشوند. به علت تعداد بسیار بیشتر سایتهای وردپرسی هکرها بیشتر به این سیستم توجه دارند.
پیشنهاد ما
اگر مطلب را دنبال کرده باشید حتماً تا اینجا متوجه شدهاید که هر سیستم برتریها و نواقص خاص خود را دارد و برای منظورهای خاصی بهتر جواب میدهد. بنابراین جواب به این سؤال نمیتواند قطعی باشد. برخی نکاتی که میتوان به عنوان پیشنهاد مطرح کرد:
- برای وبلاگنویسی و تولید محتوای سریع انتخاب سرراست وردپرس است.
- برای سایتهای خبری وردپرس و جوملا هر دو مناسبند.
- برای سایتهای تجاری و شرکتی جوملا انتخاب کاملتری است.
- برای سایتهای پیچیدهتر معقول است که به سراغ جوملا بروید.
- اگر یک سایت ساده میخواهید و قصد وقت گذاشتن زیاد برای مدیریت سایتتان ندارید انتخاب وردپرس منطقی است.
- برای سایتهای کوچک و متوسط وردپرس انتخاب خوبی است. برای سایتهای متوسط و بزرگ جوملا انتخاب خوبی است. برای سایتهای خیلی بزرگ شاید CMSها چندان مناسب نباشند.
- اگر تنوع سایت و سازگاری سایت برایتان مهم است بهتر است جوملا را انتخاب کنید.
- برای سیستمهای چندکاربره با سطوح دسترس مختلف و سایتهای دارای گروههای کاربری مختلف جوملا انتخاب مناسبتری است.
- برای فروش و معرفی محصولات جوملا مناسبتر است.
- اگر میخواهید برای مشتریتان یک سایت راهاندازی کنید که مدیریتش را خودش در دست بگیرد بهتر است برای مشتریانی که اطلاعات فنی زیادی ندارند به سراغ وردپرس بروید.
- اگر امنیت و پایداری سایت برایتان خیلی مهم است شاید بهتر باشد هر دو را به کناری بگذارید و به سراغ دروپال بروید. اما کار با دروپال از هر دو سیستم پیچیدهتر است.
- اگر موضوع خاص یا قابلیت خاصی در نظرتان هست که در افزونههای یکی از این دو سیستم بهتر یافته میشود به سراغ همان سیستم بروید.
در نهایت اینکه با تمام توصیهها انتخاب سیستم مدیریت محتوای سایت تا حد زیادی به سلیقه نیز بستگی دارد. تصمیمگیری در این مورد قطعی نیست. به همین دلیل همواره کاربران سیستمهای مدیریت محتوا مشغول بحث و جدل برای اثبات برتری سیستم مورد علاقهی خودند و اگر رسیدن به جواب قطعی ممکن بود احتمالاً مدتها بود که سیستمهای مدیریت محتوای دیگر عرصه را به نفع حریف قویتر خالی کرده بودند. پس در نهایت به نیازهای خود، تواناییهایتان، امکانات سیستمهای موجود و ذوق و ایدههای شخصیتان توجه کنید و انتخاب خود را انجام دهید.
در این بین میتوانید با تیم فنی و متخصص کلبه طراحی برای دریافت مشاوره در ارتباط باشید.
وردپرس یا جوملا؟ کدام سی ام اس CMS یا مدیرت محتوا بهتر است؟
1 دیدگاه
سلام
سوای اینکه چقدر مطالب دقیق بودند، ولی مفید و جالب بودند.
ممنون از وقتی که صرف این مقایسه خوب کردید