حدیث کساء با متن و صوت برای اندروید
ژانویه 20, 2019چراغ قوه و اضطراری حرفه ای اندروید
آوریل 20, 2019طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
خیلی از دوستان در سوالاتی که مطرح کرده بودند ، می گفتند که دوست دارن طراح وب بشن و نمیدونن از کجا و به چه شکل شروع به کار کنند ، چه زبانی رو یاد بگیرند ، از چه ابزاری استفاده کنند وطراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟ و سوالاتی ازین قبیل .
امروز به صورت کامل به این مسئله می پردازیم و برای کسانی که دوست دارند طراح وب بشن ، یه مسیر و راهنمای کامل رو مطرح میکنیم که حداقل بدونید برای طراح وب شدن در چه مسیری پیش برید ، چه زبان های برنامه نویسی رو یاد بگیرید و از چه ابزاری برای سریعتر شدن روند یادگیریتون استفاده کنید .
:: خوب بهتره زودتر شروع کنیم . در یک پاراگراف مسیر کلی حرکت شما به سمت یادگیری طراحی وب رو مطرح میکنم . برای این منظور اول از همه باید زبان html رو یاد بگیرید ، html برای طراحی شالوده و ساختار اصلی صفحه ی وب استفاده میشه .
بعد از اون باید زبان CSS رو یاد بگیرید تا بتونید جزئیات شیوه ی نمایش صفحات وبتون رو تعیین کنید . پس از اون در صورت تمایل بد نیست که به سراغ جاوااسکریپت برید تا بتونید به صفحات وبتون پویایی و امکانات ویژه تری اضافه کنید .
بعد از اون هم اگه قصد دارید حرفه ای تر کار کنید باید به سراغ یک زبان برنامه نویسی سمت سرور (server-side) مثل php یا asp.net برید تا بتونید اسکریپت ها و برنامه های اختصاصی تحت وب برای خودتون بنویسید .
بعد از یادگیری این موارد هم باید بشینید و حسابی به صورت عملی و تجربی کار کنید تا دستتون راه بیافته و تجربتون افزایش پیدا کنه .
طراحی سایت یکی از محبوب ترین تخصص ها در بین علاقه مندان و افرادی که در اینترنت فعالیت میکنند میباشد. کسانی که دارای دانش کافی در زمینه کامپیوتر و همچنین دارای خلاقیت میباشند میتوانند به راحتی در طراحی سایت پیشرفت کرده و میزان زیادی تخصص، تجربه ، درآمد و … به دست بیاورند.
اگر تبدیل به یک طراح سایت موفق و با تجربه شوید دیگر چیزی نمیتواند شما را متوقف سازد. ولی 99 درصد افراد برای ورود به دنیای طراحی سایت و پیشرفت در آن نیاز به آموزش و یادگیری دارند.
با این حال هر کدام از ما میتوانیم یک طراح سایت شویم بدون اینکه اموزش خاصی دیده باشیم. و تمام این مسئله بستگی به شوق و اشتیاق شما برای پیشرفت و موفقیت دارد.
در این مقاله سعی شده است تا اطلاعات کافی و راهنمایی های لازم جهت تبدیل شدن به یک طراح خوب و موفق را به شما آموزش دهیم.
قبل از ادامه مطلب به چند مزیت اصلی یک طراح سایت اشاره میکنیم :
• توانایی کار کردن به صورت آزاد و بدون وابستگی به یک شرکت یا سازمان
• تقاضای زیاد در بازار
• درآمد بالا
• توسعه و پیشرفت مداوم
و ….
خوب حالا چطور باید طراحی سایت را شروع کنیم ؟
:: برای طراح وب شدن به ترتیب باید گام های زیر رو پیش برید :
گام اول : یادگیری زبان HTML
برای شروع کار و آغاز طراح وب شدن ، لازم و ضروریه که اول از همه زبان html رو یاد بگیرید . زبان html برای ایجاد بدنه و ساختار اصلی صفحات وب به کار میره . شما از هر زبان برنامه نویسی (مثل php) که استفاده کنید نهایتا باید خروجی رو به صورت کدهای html بسازید .
برای یادگیری این زبان کتاب های زیادی در کتاب فروشی ها موجوده . ولی پیشنهاد من اینه که همزمان با مطالعه حتما کد بزنید و به صورت عملی و تجربی کار کنید تا نتیجه مناسب رو بگیرید .
:: اگر زبانتون بد نیست پیشنهاد من اینه که بخش آموزش html سایت w3schools رو هم حتما برای شروع کار مطالعه کنید . در اونجا مثال های زیادی زده شده و این مزیت هم وجود داره که همزمان میتونید کدها رو خودتون تست کنید و نتیجه اش رو در خروجی ببینید .
منتهی اگر می خواید در عمل بتونید موفق باشید دوره طراحی وب خیلی مفید تر هست براتون. چون اونجا عملا میتونید تمرین کنید و هرجا مشکلی داشتید از استاد و راهنمای خود سوال کنید
گام دوم : آموختن و فراگیری زبان CSS
با html ساختار و پیکربندی کلی یک صفحه وب رو میسازیم . ولی برای اینکه ظاهر صفحه وب رو آراسته کنید باید از CSS استفاده کنید .
با CSS میتونید برای هر کدوم از تگ های html خصوصیاتی چون رنگ ، فونت ، سایز ، پس زمینه و … رو تعیین کنید . CSS رو به این منظور ایجاد کردند که ساخت پیکربندی صفحه وب رو از شیوه ی نمایش اون جدا کنند (seperation of concepts). برای آموزش و تمرین css و css3.0 (نسخه جدید ارائه شده برای css) میتونید از سایت W3Scool.com استفاده کنید
:: گام سوم :
یادگیری زبان جاوااسکریپت
با جاوا اسکریپت جادوگری کنید! آیا می دونید با زبان جاوااسکریپت می تونید، برای فرانت اند و بک اند وبسایت ها برنامه نویسی کنید؟ همینطور اپلیکیشن دسکتاپ و موبایل بسازید؟ اگر دوست داری اینکارها رو انجام بدی و React, ElectronJS, ReactNative, NodeJS,MongoDB و …رو یاد بگیری، بهتره بعد از تسلط به موارد قبلی، سراغ این موارد هم برید.
وقتی که html و CSS رو خوب یاد گرفتید ، می تونید صفحات وب استاتیک رو طراحی کنید . مثلا میتونید قالب های وبلاگ سرویس های مختلفی مثل بلاگفا ، میهن بلاگ ، پرشین بلاگ و بلاگ اسکای رو طراحی و ویرایش کنید .
اما اگر میخواید حرفه ای تر کار کنید باید بعد از html و CSS سراغ javascript برید . با جاوا اسکریپت میتونید پویایی و طراوت خاصی به صفحات وبتون بدید . می تونید اسکریپت های بدرد بخور و لازم برای خودتون بنویسید و صفحات وبتون رو جذاب تر کنید .
جاوااسکریپت برخلاف html و CSS یک زبان برنامه نویسی هست ، در صورتی که html و CSS زبان های نمادگذاری هستند . پس به منظور یادگیری javascript باید وقت بیشتری بزارید تا با مفاهیم برنامه نویسی هم در کنار یادگیری این زبون آشنا بشید .
تازه لذت کار با جاوااسکریپت رو زمانی که از library هایی مثل jQuery استفاده می کنید خیلی ملموستر و بیشتر لمس خواهید کرد .
:: سایت w3schools قسمتی هم برای آموزش جاوا اسکریپت داره که بد نیست دنبالش کنید . برای آشنایی اولیه مختصر و مفیده .
:: گام چهارم :
یادگیری زبان برنامه نویسی اسکریپتی مثل PHP
گام بعدی اینه که شما به سراغ یک زبان برنامه نویسی سمت سرور مثل php یا asp.net برید . با استفاده از این زبون ها شما میتونید برنامه های تحت وب بزرگ و دلخواه خودتون رو بنویسید .
یادگیری این زبان ها وقت ، تلاش و کار عملی زیادی رو می طلبه و فقط هم زمانی توصیه میشه که واقعا علاقمند باشید و برنامه ای برای توسعه و نوشتن نرم افزارهای تحت وب داشته باشید .
و در صورتی که می خواید در حد ویرایش و طراحی قالب وبلاگ ها و صفحات ایستای وب کار کنید ، 3 گام اول براتون کافیه . :: بعد از یادگیری این نوع زبان ها هم باید با مفاهیم پایگاه داده (Database) آشنا بشید تا بتونید محتوای ورودی و خروجی برنامه های نوشته شده رو ذخیره و استفاده کنید .
ولی برای شروع باز می تونید به بخش های آموزش php ، آموزش asp.net و آموزش SQL (زبان کار با پایگاه های داده) در سایت w3schools مراجعه کنید .
ناگفته نماند که من اینجا این دو زبان رو پیشنهاد دادم ، در صورتی که زبان های دیگری هم مثل perl ، ruby ، پایتون و .. هم برای نوشتن برنامه های تحت وب موجوده که البته کاربرد و استفاده ی کمتری دارند .
:: ابزار مورد نیاز برای نوشتن کدها
بهتره از ادیتور هایی که قابلیت های پیشرفته ای مثل پیشبینی کد ، کامل کردن خودکار کد (auto completion) ، رنگ گذاری کلمات کلیدی ، تشخیص خطاها ، فرمت بندی کدها و … رو دارند استفاده کنید تا سریعتر کد بزنید ، درصد خطاتون پایین بیاد و کارتون راحتتر و استانداردتر باشه .
:: پیشنهاد من استفاده از برنامه ی phpStorm هست که برای همه ی زبان های فوق امکانات فوق العاده ای داره . همچنین توصیه می کنم که نرم افزار notepad++ رو هم حتما نصب کنید . به خاطر سبک بودن و امکانات نسبتا خوبش میگم .
همچنین برنامه های خیلی زیاد دیگه ای در این زمینه وجود داره که می تونید از اونها استفاده کنید. من اسم بعضی از معروف ترین هاشو در زیر میارم که میتونید سرچ و دانلود کنید یا از فروشگاه های سی دی تهیه کنید :
- PhpStorm (html,css,javascript,php)
- Microsoft Visual Studio (asp.net)
- Microsoft Expression Web
- Notepad++
- Adobe Dreamweaver
- Komodo Edit
- Aptana Studio
- NetBeans
با یادگیری از طریق دوره های مختلف برنامه نویسی می تونید خیلی جلو بیفتید .
بعد از موارد بالا و برای شروع کار بهتره موارد زیر رو در نظر بگیرید:
اهدافتان را مشخص کنید
در ابتدا باید تخصص مورد نظر خود را انتخاب نمایید. این کار به شما کمک میکند تا ابزار مورد نیاز برای کار خود را بهتر تشخیص دهید. برای مثال، ابزار فوتوشاپ یک ابزار لازم برای هر طراح سایت میباشد در حالی که اگر میخواهید لوگو و آیکون ایجاد کنید باید adobe illustrator را یاد بگیرید.
آشنایی با html/css امتیاز بزرگی است. هر چند که اگر فردی را داشته باشید تا سؤالات خود را بپرسید و راهنمایی بگیرید شاید نیازی به یادگیری کدنویسی هم نداشته باشید.
طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
دانش خود را از هر راه ممکن بالا ببرید
منظور این نیست که حتماً تحصیلات دانشگاهی در این زمینه داشته باشید تنها کافیست هر روز چند ساعت خود را به مطالعه و یادگیری مباحث جدید اختصاص دهید.
امروزه کلاس های آنلاین و آفلاین بسیاری برای طراحی سایت وجود دارد.
• با شرکت در کلاس های طراحی سایت مفاهیم پایه ای طراحی سایت اینکه چگونه مانند یک طراح سایت فکر کنید، از چه ابزاری و برنامه هایی استفاده کنید و … را خواهید آموخت.
بودن در بین افرادی که با شما همفکر و هم هدف هستند و در یک زمینه مشابه فعالیت میکنند باعث اشتراک گذاری دانش و تجربه و دریافت نظرات و پیشنهادات کارساز میشود. همچنین ممکن است پیشنهاد کار هم دریافت کنید زیرا اکثر استادها شاگردان خوب و با استعداد خود را به کار میگیرند یا به کارفرمایان دیگر معرفی میکنند.
مطالعه کتاب های طراحی گرافیک دید بهتر و وسیع تری به شما خواهد داد. مطالب و وبلاگ های افراد خبره در زمینه طراحی سایت را مطالعه کنید زیرا مطالب آن ها ممکن است در هیچ کتابی پیدا نشود.
نقاشی کنید
نقاشی کشیدن را تمرین کنید حتی اگر هیچ استعداد و تخصصی در این زمینه ندارید. مهارت های نقاشی به طور قابل ملاحظه ای فهمیدن و درک طبیعت طراحی گرافیک را برای شما آسان تر میکنند.
اگر نمی توانید نقاشی کنید نگران نباشید شروع کنید بعد از مدتی خودتان متوجه تغییرات خواهید شد.
کارهای افراد حرفه ای را بررسی کنید
در طول یادگیری و کار خود با افرادی برخورد میکنید که وب سایت های بسیار زیبا و منحصر به فردی را طراحی کرده و بسیار با استعداد هستند، سعی کنید پروژه های این افراد را بررسی کرده و در جایی ذخیره کنید. همچنین تصاویرف برچسب ها و پوسترها خلاقانه هم میتوانند بسیار الهام بخش باشند. سعی کنید برای خود کلکسیونی از اینگونه گرافیک ها تهیه نمایید.
فونت ها را بررسی کنید
اگر میخواهید کدنویس که همیشه میخواهد ساختار گرافیکی را به شکل درست و با متن درست (فاصله بین خطوط، ساز و …) از شما تحویل بگیرد، راضی باشد باید به فونت ها توجه کنید. فونت ها با توجه به ویژگی های مختلفشان بسیار متفاوت هستند. تقریباً تمام طراحان سایت با روانشناسی رنگ ها آشنا هستند ولی تنها تعداد کمی از آن ها با روانشناسی فونت آشنا بوده و از آن استفاده میکنند.
پروژه های خود را ذخیره کنید
شما باید بدانید که پیشرفتتان در طول زمان چقدر بوده است. بنابراین، تمام فایل های اصلی خود را در یک پوشه مخصوص ذخیره کنید. ممکن است در زمانی دیگر به این پوشه مراجعه کنید و برخی کارهای قبلی خود را تکمیل کرده و استفاده کنید.
سبک مخصوص خود را داشته باشید
هر طراح سایت سبک مخصوص به خود را دارد.
آیا تا به حال با دیدن پروژه فردی دیگر احساس کرده اید که دوست دارید تغییراتی در آن ایجاد کنید؟ گرفتن ایده افراد دیگر و تغییر دادن آن ها نوعی تمرین است. این کار را امتحان کنید و سبک مختص به خودتان را کم کم پیدا کنید.
یک وب سایت شخصی برای نمایش نمونه کارهایتان ایجاد کنید
یکی از مهمترین مسائل در بازار رقابت، تبلیغات میباشد. نمونه کارهای شما معرف شما هستند بنابراین بهترین پروژه های خود را در آن ها قرار دهید.
این مطلب رو برای دوستانی که علاقمند به شروع کار در زمینه ی طراحی وب هستند تهیه کردیم. امیدواریم که حداقل تا حدودی مسیر حرکت رو مشخص کرده باشم . این دیگه بستگی به خودتون داره که چقدر وقت بذارید تا موفقیت بیشتری کسب کنید .
طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت
در ساده ترین جوابی که میتونیم به شما بدیم اینه که بستگی به هدف شما داره و هر زبانی که در اون متخصص باشید بهترین زبان برنامه نویسی خواهد بود.
بازار کار طراحی سایت
زمانیکه در کاری تخصص کافی داشته باشید، قطعا بازار کار خوبی برای شما در طراحی سایت خواهد بود.
زبان های طراحی وب
زبانهای بسیار زیادی در طراحی وب سایت استفاده میشوند که سعی میکنمی در مقاله ای جداگونه به طور کامل به این موضوع بپردازیم.
چگونه سایت طراحی کنیم
اگر برنامه نویسی بلد باشید که خودتون جواب این وسال رو میدونید و اکر برنامه نویسی بلد نباشید میتونید با CMS های آماده ای مانند وردپرس و جوملا و …. سایت مد نظر خودتونو راه اندازی کنید.
البته برای داشتن یک سایت خوب و با کیفیت که استانداردهای لازم برای رقابت رو داشته باشه قطعا به یک متخصص نیاز خواهید داشت.
مسیر یادگیری طراحی وب
در توضیحات بالای این مقاله مسیر کلی برای انتخب مسیر را به شما توضیح دادیم و با مطالعه درست و در صورت نیاز، مطالعه چدباره اونها میتونه کمک خوبی به شما بکنه.
گنجینه آموزش های طراحی وب
سعی میکنیم در مقاله یا ویدئویی مجزا به شما گنجینه آموزش های طراحی وب را معرفی کنیم تا بتونید با مطالعه اون یک منبع خوب و غنی داشته باشید.
مراحل طراحی وب سایت
اول از همه برای این مورد شما نیاز به آموزش دارید و بعد از اون نیاز به تجربه. پس سعی کنید با داشتن یک مسیر مشخص و برنامه مدون به این مراحل وارد بشید.
2 دیدگاه
مقاله واقعا عالی و کاربردی بود
ممنون از شما
کمکم کن میخوام سایت شرطبندی بسازم